Hvordan gjøre søkemotoroptimalisering for din nettbutikk?

Her er noen viktige ideer til SEO for en nettbutikk som veldig få vil dele med deg. Dette er for deg som ønsker deg flere gratis besøkende fra Google, og som dermed vil få flere salg fra nettbutikken.

Du har en nettbutikk fordi du vil selge. Helst via online kjøp, men evt. gjennom telefonsamtale. 

Men kunden MÅ finne deg på nett! Du MÅ være synlig i Google ved søk etter dine produkter. Det er klart du kan betale for annonser, men du bør absolutt være synlig i Google også. det er der de fleste søker etter dine produkter og varer.

I tillegg er det slik at de som f.eks søker "produktnavn + pris" er høymotiverte kjøpere. De ser etter et konkret produkt, og de vil se prisen. Hvorfor? Jo, fordi de vil kjøpe!

Men dersom din nettbutikk ikke ligger i topp 10 i Google så ligger den i en "bakgate". Folk går ikke dit med mindre de vet at du holder til der. Dermed mister du salg - fordi du ikke er synlig i Google. 

Derfor bør du optimalisere din nettbutikk for å få flere besøkende fra Google.

Start med å finne ut hvilke sider du ønsker skal tiltrekke seg hvilke kunder. 

Finn så ut hvilke søkefraser disse menneskene bruker. 

Finn ut hvilke type innhold Google i dag plasserer i topp 10, og etterlikne det innholdet de har. 

Juster for det ordbruket Google prioriterer i topp 10. 

Plasser innholdet på en slik måte i din nettbutikk at det gjør din nettbutikk "sexy" for Google, samtidig som du opprettholder brukervennligheten på nettbutikken (så du får salg). 

Når du ønsker hjelp med dette, og hjelp med å få føere besøkende fra Google: Ta kontakt med meg på:

[email protected] eller ring meg på 90192708

Mvh Preben, din neste SEO rådgiverPublisert/ published: 03-12-2020
Preben Sangvik SEO spesialist

Om skribenten Preben Sangvik, SEO spesialist

Preben startet egen nettbutikk i 2004 og det var veien til å starte med online markedsføring. I 2005 tok han som en av de første i Norge bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel, og siden har han tilbudt sine tjenester til flere hundre norske bedrifter. Han har jobbet med noen av de største selskapene i Norge, men trives også godt med å hjelpe mindre foretak. Hovedfokuset har hele tiden vært å hjelpe kunder med organisk trafikk (søkemotoroptimalisering / SEO) samt konverteringsøkning. Begge deler gir ønsket vekst for kundene.

Han har laget flere kurs om SEO, og i 2020 og 2021 skrev han to bøker om SEO. Den ene for nettbutikker og den andre for mer tradisjonelle bedrifter som ønsker seg flere kunder.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale