SEO for nettbutikk

Nettbutikk søkemotoroptimalisering er veldig viktig for enhver nettbutikk!

Hvorfor søkemotoroptimalisering for nettbutikk?

Den handler om å få flere besøkende inn i nettbutikken - som faktisk kjøper.

Mange tror at dette kun handler om å rangere nettbutikken øverst i Google, men det er så mye mer enn det. Det handler om å treffe de rette folkene i søkemotorene, med det rette budskapet.

Problemet er at dette er vanskelig å gjøre med en nettbutikk...

..men jeg som SEO konsulent spesialiserer meg på å hjelpe nettbutikker å rangere bedre i Google - og få flere kunder. 

"Preben hos Responspartner er uten tvil en av de dyktigste SEO ekspertene, og har allsidig kunnskap om feltet. Han er svært resultatorientert, og er opptatt av faktisk effekt/fortjeneste på nettbutikken som følge av sitt arbeid. Han har vist seg å være både pålitelig og interessert.

Han jobber raskt og holder det han lover, og han er dyktig til å sette seg inn i nye fagfelt for å ha en best mulig arbeidsplan. Det har vært enkelt for meg å forholde meg til Preben, da han alltid er rede til å hjelpe meg og forklare ting for meg. Jeg kan trygt anbefale ham til andre som trenger hjelp med SEO tjenester og nettbutikk."
Jostein Namsvatn, mai 2020

Ingen plasserer en vanlig butikk i et bortgjemt lokale.
Ikke gjem bort nettbutikken din på side 2 eller dypere i Google!

Du har en nettbutikk fordi du vil selge. Helst via online kjøp, men evt. gjennom telefonsamtale. 

Men kunden MÅ finne deg på nett! Du MÅ være synlig i Google ved søk etter dine produkter. Det er klart du kan betale for annonser, men du bør absolutt være synlig i Google også. det er der de fleste søker etter dine produkter og varer.

I tillegg er det slik at de som f.eks søker "produktnavn + pris" er høymotiverte kjøpere. De ser etter et konkret produkt, og de vil se prisen. Hvorfor? Jo, fordi de vil kjøpe!

Men dersom din nettbutikk ikke ligger i topp 10 i Google så ligger den i en "bakgate". Folk går ikke dit med mindre de vet at du holder til der. Dermed mister du salg - fordi du ikke er synlig i Google. 

Er det så nøye?
Vel, 9 av 10 søker i Google. Hvis de ikke finner deg, en din konkurrent, hvor tror du de kjøper? Dette gjelder all type ehandel der folk går i Google for å søke opp det de trenger. 

Motiverte besøkende gir flere henvendeler, og dermed penger i kassa.

Derfor bør du utføre god SEO på din nettbutikk, eller få hjelp til det. 

Hvorfor er ikke nettbutikk søkemotoroptimalisering bare en engangsjobb?

Hele tiden endres internett. Både hva folk foretrekker, og hva Google foretrekker.

Derfor er det viktig å vite hva som til enhver tid bør gjøres, og samtidig få det gjort. SEo er komplekst, tidkrevende og krever ekspertise. SEO krever kontuerlig tilpassing og utføring av tjenesten. Derfor har vi siden staren utført kontinuerlig søkeoptimalisering.

Det har våre kunder nytt godt av!

Vil du utkonkurrere dine nettbutikk-konkurrenter?

Det kan jeg hjelpe deg med! - For meg er SEO en lidenskap, og jeg elsker å slå dine konkurrenter for deg! Det er rett og slett veldig moro, og for deg er det lønnsomt. 

SEO bør gjøres kontinuerlig. Det er en markedsføringskostnad akkurat som betalt annonsering, men mer målrettet og gjerne med større effekt. For du treffer folk der de søker etter dine produkter eller tjenester: i Google. 

Vurder også å holde en strategi workshop for å få hjelp til å tenke nytt i dette markedsføringsperspektivet.

SEO netthandel

Folk går til Google når de vil ha løsningen på et problem, eller når de vet akkurat hva de vil ha. Du gjør det selv!

Derfor må du sørge for at du ligger i topp 10 på de søkefrasene dine kunder bruker. 

Ønsker du topp 10 plasseringer med garanti og som stadig inntar bedre plasseringer gjennom  aktiv søkemotorptimalisering? Da bør du ta kontakt med oss for en ufopliktende samtale:

SEO for ny nettbutikk

Her får du hjelp når du skal i gang med, eller er i gang med, en ny nettbutikk. For du trenger ikke vente måneder eller år før du rangerer i Google. Du kan gjøre det i løpet av veldig kort tid hvis du vet hva som skal til...

Mange har en drøm om å drive en nettbutikk, og du er kanskje i gang eller fremdeles lurer på hva du bør gjøre? Jeg kan både hjelpe deg å velge en nettbutikkløsning som også gir deg gode plasseringer i Google når den brukes riktig, samt utnytte den plattformen du eventuelt allerede er i gang med best mulig. 

Søkemotoroptimalisering ehandel

Jeg regner alle nettbutikker som er yngre enn ett år å være "ny". De aller fleste nettbutikkeiere jeg har snakket med vet ikke helt hvordan de skal gripe an SEO for sin ehandel. Men ved å gjøre ting rett kan du få ganske raske resultater. 

En av nettbutikkene jeg hjalp i gang "tok over" en etablert nisje i løpet av 6 måneder, fordi de gjorde som jeg sa. Jeg kan ikke gi en garanti her og nå på at jeg kan gjøre det samme for deg, men du vil se gode resultater lenge før det har gått et halvt år - det er jeg sikker på.

Flere kunder til eksisterende netthandel

Har du en eksisterende nettbutikk som har vært på nett i over ett år? Jeg er helst sikker på at du hatr mange uutnyttede muligheter til å få flere kunder. Jeg har ennå ikke sett en nettbutikk som ikke kan få hjelp til å hente ennå flere kunder fra Google.

Det fine med en etablert nettbutikk er at man ofte kan få ganske raske resultater hvis man vet hva man skal gjøre. Slik som å ligge på side 2 på en populær søkefrase den ene dagen, og senere på samme dag ligge i topp 10, og kanskje til og med topp 3.

Flere kunder i nettbutikk

Slik som du ser her. Her tok jeg et nettsted fra å ligge på side 2 i Google til å gå opp på topp 3 i løpet av 3 dager. 

Hvor mange flere er det som klikker på topp 3 i stedet for fra side 2? - Veldig mange flere.

Default Alt Tag for this page

Her er et annet eksempel der dette er gjort:

Default Alt Tag for this page

Migrere nettbutikk - og usikker på hva du skal gjøre?

Mange har enten "vokst ut av en nettbutikkllsning" eller ønsker seg en bedre, og må da flytte fra en type nettbutikkløsning til en annen. Dette kalles migrering på fagspråket, og det er ganske skummelt når det kommer til SEO...

For du ønsker å ta vare på de gode rangeringene du allerede har i Google.

Ta vare på SEO ved migrere nettbutikk

Ta kontakt med meg dersom du skal migrere og ikke vet helt hva du trenger å gjøre. I tillegg til at jeg kan hjelpe deg å ta vare på rangeringene, kan jeg mest sannsynligvis også hjelpe deg å få bedre resultater enn du hadde før. For jeg er spesialist på SEO for nettbutikker, og akkurat nettbutikker er veldig gøy å jobbe med for det finnes så mange muligheter som folk flest ikke utnytter.

SEO kurs for nettbutikk

For øyeblikket holder jeg på med å lage et omfattende og meget godt SEO kurs for nettbutikker. Dette er en del av lanseringen av den nye boken jeg har skrevet om nettopp søkemotoroptialisering for netthandel, og fokuset er på å hente inn ennå flere potensielle kunder - samt å overbevise dem om å kjøpe fra deg. 

SEO kurset er tillegg til boken, der du får hjelp til steg for steg å gjøre søkeoptimaliseringen selv - samt gjøre endringer i nettbutikken som oftest gir mye mer salg. 

SEO kurs for nettbutikker
Øk trafikken til nettbutikken din slik som dette (graf)
SEO for nettbutikk

Bedre rangering i Google (jo høyere opp på grafen) - jo flere potensielle kunder får du inn i nettbutikken din.

Be om en uforpliktende samtale om nettbutikk SEO

Få en samtale med en SEO rådgiver (ikke en selger) om hvordan vi kan hjelpe deg å få flere kunder til din nettbutikk.

  • Få en uforpliktende samtale