Gjøre SEO alene eller sammen med et SEO byrå?

Gjøre SEO alene eller sammen med et SEO byrå?

Som småbedriftseier har du mange beslutninger å ta når det gjelder håndtering av online markedsføring. Du må også bestemme om du vil ansette en egen person for å gjøre søkemotoroptimalisering, eller ansette et profesjonelt SEO-byrå.

Med et SEO-byrå trenger du ikke å bekymre deg for alle de tekniske tingene som følger med implementeringen av SEO beste praksis. Du kan bare fokusere på virksomheten din og la SEO-byrået ta seg av resten.

Det er mye som må vurderes, tenkes ut og gjøres for at ditt nettsted skal rangere i toppen av Google og hente inn nye kunder til deg.

Mange vurderer også å gjøre søkemotoroptimaliseringsprosessen alene. Det kan fungere helt fint hvis du vet hva du skal gjøre, men kan være en oppskrift på katastrofe både fordi du må bruke din tid på SEO - og også fordi sannsynligheten er stor for at du ikke har god nok kompetanse. Det er rett og slett krevende å jobbe med søkemotoroptimalisering.

Gjøre din SEO alene:

Hvis du seriøst vurderer å gjøre nettstedsoptimaliseringen på egen hånd, må du stille deg noen spørsmål. Det er for å gjøre deg bevisst på hva du sier ja til når du vil gjøre SEO alene:

Hvor dyrebar er tiden din?

Som selskapseier er tiden din ekstremt verdifull. Du skal både selge og levere dine tjenester eller produkter. Det å ta bort tid for å jobbe med SEO kan være en uheldig bruk av tid. Hvor lite skal du selge ekstra for å dekke inn kostnaden med å leie inn et SEO byrå?

Mange eiere tror at de vil spare penger ved å optimalisere sitt eget nettsted alene, men dette ender sjelden med å være situasjonen.

SEO er både tidskrevende og kompleks og det bør ikke undervurderes hvor mye det vil kreve av deg. Når alt kommer til alt så handler det om hva din kjernevirksomhet er. Hva tjener du penger på? Fortsett med å gjøre det, og sett bort søkemotoroptimaliseringen til dem som kun driver med det. Da kommer både raske resultater, og du har tid til å følge opp dem som tar kontakt med deg.

Har du evnene?

Optimalisering av et nettsted er en vanskelig prosess og ikke noe som bare kan læres på 5 minutter. Det er mange krav som internett-søkemotoren vil bruke til å analysere nettsteder. Man snakker gjerne om at de undersøker flere hundre faktorer. Se gjerne "hva er søkemotoroptimalisering". En god søkemotoroptimaliseringskonsulent vil analysere hvilke faktorer som er viktig for ditt nettsted for å få det til å rangere, og gjøre nødvendige endringer for deg.

Responspartner AS hjelper med SEO i Bergen

Kan du få det til?

Ja, det tror jeg du kan. I alle fall om du tilegner deg rett kunnskap til rett tid. Det kan du gjøre med vårt SEO kurs. Men så er spørsmålet om du ønsker å bli ekspert på SEO, eller bare god nok til å gjøre noe selv.

Vet du hva som er best for ditt nettsted?

Mange eiere av nettsteder tror de vet best hva som må gjøres med sitt nettsted. Både for å rangere bedre i Google, men også for å selge bedre.

Dessverre tar mange nettstedseiere feil...

En av de store fordelene med å hente inn en seriøs SEO ekspert til å gjøre søkemotoroptimaliseringen er, i tillegg til rett kompetanse på SEO; også at du får hjelp til å optimalisere ditt nettsted på andre områder.

For eksempel har vi hjulpet mange bedrifter å optimalisere sine nettsteder for mer salg. Da er det jo dobbelt lønnsomt å hente inn et byrå til å gjøre jobben.

Kan du holde trøkket oppe på SEO jobben?

SEO er en pågående prosess med screening, maksimering og måling. Det er ikke en engangsjobb. Det må kontinuerlige målinger, justeringer og arbeid til.

Du kan gjøre SEO én gang, og få resultater som kanskje varer noen uker. Men deretter må du til igjen og gjøre mer jobb.

Så dersom du med deg selv vet at du ikke vil gjøre SEO til en kontinuerlig oppgave du gjør, så vil jeg anbefale deg å å sette bort jobben til et byrå som heller vil la deg gjøre deler av jobben. Det vil si så mye og den delen av jobben som du kan gjøre selv.

For de aller aller fleste er SEO for vanskelig

Faktum er at SEO ikke er noe du bør gjøre alene, og kompleksiteten bør være skremmende. Den gode nyheten er at med riktig SEO-selskap kan nettstedet ditt bli det beste av alle dine konkurrenters nettsteder. Dermed er det DU som henter inn kunder fra Google, uke etter uke.

Ved å velge Responspartner AS til ditt SEO byrå, så får du hjelp med både analyser, tiltak og gjennomføre gode strategier for søkemotoroptimalisering.

Resultatet skal være at du får nye kunder som "bare kommer til deg". De vil komme fordi de finner ditt nettsted i toppen av Google: over dine konkurrenters nettsteder.

Har du lyst til å oppleve dette? Ta kontakt med oss på mobil 90192708 eller epost [email protected]

SEO byrå

Mvh
Preben Sangvik
Senior SEO rådgiver

Preben Sangvik jobber med digital markedsføring

Preben Sangvik, digital markedsføring

I mer enn 17 år har Preben hjulpet bedrifter innen digital markedsføring, og er spesialist på fagområdet som kalles søkemotoroptimalisering.

I forbindelse med interesse for salg på nett fullførte han en bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel i 2005, med toppresultater. Siden har han jobbet som konsulent, fagleder og ekspert på synlighet i Google for både nettbutikker, ordinære bedrifter og spesialiserte online tjenester.

Han har holdt flere kurs om søkemotoroptimalisering og har skrevet to bøker om faget på engelsk.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale