Nettbutikk: Økende salg med bedre synlighet i Google

Her er statistikk fra Google Search Console til en nettbutikk vi har gjort SEO for over litt lengre tid. Man ser at de får stadig mer og mer besøkende som klikker seg inn fra Google, og det resulterer i flere salg. Dét er hele hensikten med å jobbe med din nettbutikk.

Mange har opplevd at marginene blir mindre og mindre etterhvert som konkurransen øker, og annonseprisene øker. Annonser spiser fort opp fortjenesten ved å selge et produkt. 

Det er det som gjør besøkende som kommer fra gratis klikk i Google så mye bedre. De koster ingenting, og det er ofte at de kjøper!

"Hemmligheten" er å komme øverst i Google når folk bruker søkeuttrykk som brukes av folk som virkelig ønsker å kjøpe. For eksempel er det større sannsynlighet at noen vil kjøpe dersom de søker "beste joggesko til grus" enn når de søker "hvordan vaske joggesko". Det er veldig mulig førstnevnte ønsker å kjøpe en joggesko som passer på grusvei, mens den andre har en joggesko fra før og tenker ikke på å kjøpe noen nye.

Hvordan komme øverst i Google med din nettbutikk:

Når du erkjenner at du ønsker flere "gratis besøkende" til din nettbutikk, så vit at det er mange måter å gjøre dette på. Her er en liten liste over det du bør meste for å få det til:

  • Skriv innhold som er målrettet for å rangere for søkeuttrykk der folk har til hensikt å kjøpe
  • Sørg for at din nettbutikk har god struktur, og gjør det tydelig for Google hvilken side du vil skal rangere på hva.
  • Få gode innkommende linker til ditt nettsted som hjelper Google å se hva du er best på.
  • Sørg for å være litt aktiv på sosiale medier slik at Google kan se "buzz" om din nettbutikk
  • Bruk bilder som Google liker og forstår er for produkter du selger

Har du ønske om hjelp med å få flere kunder fra Google, og du leter etter en partner som kan hjelpe deg med dette, så ta gjerne kontakt med oss. Publisert/ published: 11-05-2022
Preben Sangvik jobber med digital markedsføring

Preben Sangvik, digital markedsføring

I mer enn 17 år har Preben hjulpet bedrifter innen digital markedsføring, og er spesialist på fagområdet som kalles søkemotoroptimalisering.

I forbindelse med interesse for salg på nett fullførte han en bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel i 2005, med toppresultater. Siden har han jobbet som konsulent, fagleder og ekspert på synlighet i Google for både nettbutikker, ordinære bedrifter og spesialiserte online tjenester.

Han har holdt flere kurs om søkemotoroptimalisering og har skrevet to bøker om faget på engelsk.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale