Nettbutikk: Økende salg med bedre synlighet i Google

Her er statistikk fra Google Search Console til en nettbutikk vi har gjort SEO for over litt lengre tid. Man ser at de får stadig mer og mer besøkende som klikker seg inn fra Google, og det resulterer i flere salg. Dét er hele hensikten med å jobbe med din nettbutikk.

Mange har opplevd at marginene blir mindre og mindre etterhvert som konkurransen øker, og annonseprisene øker. Annonser spiser fort opp fortjenesten ved å selge et produkt. 

Det er det som gjør besøkende som kommer fra gratis klikk i Google så mye bedre. De koster ingenting, og det er ofte at de kjøper!

"Hemmligheten" er å komme øverst i Google når folk bruker søkeuttrykk som brukes av folk som virkelig ønsker å kjøpe. For eksempel er det større sannsynlighet at noen vil kjøpe dersom de søker "beste joggesko til grus" enn når de søker "hvordan vaske joggesko". Det er veldig mulig førstnevnte ønsker å kjøpe en joggesko som passer på grusvei, mens den andre har en joggesko fra før og tenker ikke på å kjøpe noen nye.

Hvordan komme øverst i Google med din nettbutikk:

Når du erkjenner at du ønsker flere "gratis besøkende" til din nettbutikk, så vit at det er mange måter å gjøre dette på. Her er en liten liste over det du bør meste for å få det til:

  • Skriv innhold som er målrettet for å rangere for søkeuttrykk der folk har til hensikt å kjøpe
  • Sørg for at din nettbutikk har god struktur, og gjør det tydelig for Google hvilken side du vil skal rangere på hva.
  • Få gode innkommende linker til ditt nettsted som hjelper Google å se hva du er best på.
  • Sørg for å være litt aktiv på sosiale medier slik at Google kan se "buzz" om din nettbutikk
  • Bruk bilder som Google liker og forstår er for produkter du selger

Har du ønske om hjelp med å få flere kunder fra Google, og du leter etter en partner som kan hjelpe deg med dette, så ta gjerne kontakt med oss. Publisert/ published: 11-05-2022
Preben Sangvik SEO spesialist

Om skribenten Preben Sangvik, SEO spesialist

Preben startet egen nettbutikk i 2004 og det var veien til å starte med online markedsføring. I 2005 tok han som en av de første i Norge bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel, og siden har han tilbudt sine tjenester til flere hundre norske bedrifter. Han har jobbet med noen av de største selskapene i Norge, men trives også godt med å hjelpe mindre foretak. Hovedfokuset har hele tiden vært å hjelpe kunder med organisk trafikk (søkemotoroptimalisering / SEO) samt konverteringsøkning. Begge deler gir ønsket vekst for kundene.

Han har laget flere kurs om SEO, og i 2020 og 2021 skrev han to bøker om SEO. Den ene for nettbutikker og den andre for mer tradisjonelle bedrifter som ønsker seg flere kunder.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale