Slik finner du gode søkeord når du utfører SEO for ditt nettsted

Du må bruke riktige søkeord når du utfører søkemotoroptimalisering for din hjemmeside eller nettbutikk. Her forklarer jeg deg hvordan du kan finne gode søkeord - selv uten dyre verktøy. (Se mer om søkemotoroptimalisering her. )

Det finnes ulike måter å finne søkefraser på, og du kan bruke verktøy som Google Keyword Planner eller KWfinder. Men de gir deg ikke nødvendigvis de søkeordene som din målgruppe faktisk bruker. Da må du se på hvilke søkeord du vet de bruker, og se om du kan utvide antall søkebegrep ut fra dem. Her forteller jeg deg hvordan.

Jeg kaller dette for "keyword modifiers" i min engelske bok om søkemotoroptimalisering for nettbutikker, og også i det større kurset jeg har laget. Dette er en veldig enkelt teknikk som du kan gjøre uansett hvor du er, og selv med bare papir og blyant. 

En søkeords modifikasjon kan f.eks være å starte med ordet "snøskuffe" (snøspade) og legge til aktuellt ord før og etter hovedordet. F.eks "tilbud", "kvailitet" eller andre ord, slik at det modifiserte søkeuttrykket er "snøskuffe tilbud" eller "snøskuffe kvalitet". Man kan også utvide med spørreord som f.eks "hvilken", så man kan få "hvilken snøskuffe er best for trapp". 

Disse modifiserte søkeordene er gjerne lettere å rangere på, samtidig som folk som søker dem er mer sannsynlig kunde enn dem som bare søker "snøskuffe".

Når du ønsker hjelp med SEO så kontakt meg gjerne på [email protected] eller her på min side: Preben Sangvik

Mvh Preben SangvikPublisert/ published: 03-12-2020
Preben Sangvik SEO ekspert

Om skribenten Preben Sangvik, SEO ekspert

Preben har i mer enn 17 år arbeidet med digital markedsføring, og er spesialist på å styrke sine kunders markedsposisjon i især Google. Han fullførte bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel i 2005 med topp resultater, og har jobbet med SEO for noen av de største selskapene i Norge. I dag leverer han søkemotoroptimalisering til mange norske bedrifter og er spesialisert på synlighet i Google for nettbutikker, samt firma som driver med produkt og tjeneste salg.

Han har holdt flere kurs om søkemotoroptimalisering og har skrevet to bøker om faget på engelsk.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale