Slik finner du gode søkeord når du utfører SEO for ditt nettsted

Du må bruke riktige søkeord når du utfører søkemotoroptimalisering for din hjemmeside eller nettbutikk. Her forklarer jeg deg hvordan du kan finne gode søkeord - selv uten dyre verktøy. (Se mer om søkemotoroptimalisering her. )

Det finnes ulike måter å finne søkefraser på, og du kan bruke verktøy som Google Keyword Planner eller KWfinder. Men de gir deg ikke nødvendigvis de søkeordene som din målgruppe faktisk bruker. Da må du se på hvilke søkeord du vet de bruker, og se om du kan utvide antall søkebegrep ut fra dem. Her forteller jeg deg hvordan.

Jeg kaller dette for "keyword modifiers" i min engelske bok om søkemotoroptimalisering for nettbutikker, og også i det større kurset jeg har laget. Dette er en veldig enkelt teknikk som du kan gjøre uansett hvor du er, og selv med bare papir og blyant. 

En søkeords modifikasjon kan f.eks være å starte med ordet "snøskuffe" (snøspade) og legge til aktuellt ord før og etter hovedordet. F.eks "tilbud", "kvailitet" eller andre ord, slik at det modifiserte søkeuttrykket er "snøskuffe tilbud" eller "snøskuffe kvalitet". Man kan også utvide med spørreord som f.eks "hvilken", så man kan få "hvilken snøskuffe er best for trapp". 

Disse modifiserte søkeordene er gjerne lettere å rangere på, samtidig som folk som søker dem er mer sannsynlig kunde enn dem som bare søker "snøskuffe".

Når du ønsker hjelp med SEO så kontakt meg gjerne på [email protected] eller her på min side: Preben Sangvik

Mvh Preben SangvikPublisert/ published: 03-12-2020
Preben Sangvik SEO spesialist

Om skribenten Preben Sangvik, SEO spesialist

Preben startet egen nettbutikk i 2004 og det var veien til å starte med online markedsføring. I 2005 tok han som en av de første i Norge bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel, og siden har han tilbudt sine tjenester til flere hundre norske bedrifter. Han har jobbet med noen av de største selskapene i Norge, men trives også godt med å hjelpe mindre foretak. Hovedfokuset har hele tiden vært å hjelpe kunder med organisk trafikk (søkemotoroptimalisering / SEO) samt konverteringsøkning. Begge deler gir ønsket vekst for kundene.

Han har laget flere kurs om SEO, og i 2020 og 2021 skrev han to bøker om SEO. Den ene for nettbutikker og den andre for mer tradisjonelle bedrifter som ønsker seg flere kunder.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale