5 tips om SEO for deg med nettbutikk

5 tips om SEO for deg med nettbutikk

Med 14 års erfaring med nettbutikk SEO ser vi det igjen og igjen: Google.no er kilden til de mest motiverte kundene du får inn i nettbutikken. De ønsker å kjøpe dine produkter, og pengene sitter "løst".

Hvorfor er synlighet i Google så viktig?

Tenk deg selv. Du går til Google.no for å søke etter et produkt du vil ha. kanskje du søker "produktnavn + pris" og du får opp en liste med resultater. Alle er høyrelevante til ditt søk. Det er nærmest som om Google anbefaler dem.

Er du motivert til å kjøpe da?

Ja, mest sannsynlig er du både "sulten" på produktet og klar til å kjøpe. For du søkte etter prisen.

De som kommer fra Google er dermed motiverte kjøpere. De VIL kjøpe. Og det er den type kunder du VIL ha i din nettbutikk. De vil ha varen.

Da er det bare om å gjøre at du klarer å overnevise kunden at den bør kjøpe hos nettopp deg.

Hvordan kan du komme i gang med søkemotoroptimalisering av din nettbutikk?

Lurer du på hva søkemotoroptimalisering er? Klikk på linken

Start med denne sjekklisten. Vi regner det som selvfølgelig at du har på plass en god produktbeskrivelse, flotte produktbilder etc. Men det kan være lett å glemme dette:

 1. Meta-informasjon 
  Du MÅ bruke tid på å skrive god meta-informasjonen. Meta-title må på plass, men også meta-description. Ikke bare på produkter, men også på kategorier. Bruk denne plassen bevisst for å både få til bedre rangeringer, og for å lokke dine kunder inn!

 2. Skriv tekster for både maskiner og mennesker. 
  Tips: Du må gjøre begge til lags. Både menneskelige kunder og maskinen Google. Den må være lett å lese, lett å bli inspirert av, og samtidig gi Google det google-maskinen vil ha.

 3. Skap engasjerte lesere
  Det beste du kan gjøre er å få folk til å klikke rundt på nettstedet. Vel, det beste er jo at de handler. Men med tanke på SEO er det best å få klikk. Gjerne få dem til å se en video. Da reduserer du tilbakesprettfrekvensen, og Google vil se på din nettbutikk som mer relevant.

 4. Øke sosialt engsjement 
  Få kundene til å "like" og "dele" dine sider på Facebook, Twitter etc. Konkurranser er fint f.eks. Du bør jobbe for at din nettbutikk blir omtalt i sosiale medier, og "likt" og "delt". Engasjementet forteller Google at din nettbutikk er relevant og attraktiv, og du rangeres bedre.

  Husk å bruke Open Graph: Du bør ha Open Graph på plass. Dette er i og for seg ikke direkte SEO, men veldig indirekte. For det gir mer trafikk fra Facebook og slike steder, og påvirker hvordan Google ser på ditt nettsted.
 5. Sørg for god linkebygging
  Linker inn til ditt nettsted forteller Google at din nettbutikk er viktig, og hjelper også Google til å forstå at din nettbutikk er et "must have" i bransjen. Når Google forstår det, så har du mange ekstra "gratis" kunder som kommer i kø.

Ønsker du hjelp med SEO for nettbutikken?

Da kan du hente hjelp!

Siden 2003 (ja, 13 år!) har vi jobbet med mange ulike typer nettbutikker og løsninger. Sannsynligheten er stor for at vi kan hjelpe deg. Det er garantert lønnsomt å få til SEO for din nettbutikk!

Bare tenk deg at du får kunder som kommer innom hver eneste dag, som alle er motiverte kjøpere. De HAR et problem, eller et behov, og DU har løsningen.

Kontakt oss for å høre mer hvordan vi kan hjelpe deg.

Mvh
Preben Sangvik

SEO Ekspert

Preben Sangvik SEO ekspert

Om skribenten Preben Sangvik, SEO ekspert

Preben har i mer enn 17 år arbeidet med digital markedsføring, og er spesialist på å styrke sine kunders markedsposisjon i især Google. Han fullførte bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel i 2005 med topp resultater, og har jobbet med SEO for noen av de største selskapene i Norge. I dag leverer han søkemotoroptimalisering til mange norske bedrifter og er spesialisert på synlighet i Google for nettbutikker, samt firma som driver med produkt og tjeneste salg.

Han har holdt flere kurs om søkemotoroptimalisering og har skrevet to bøker om faget på engelsk.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

 • Få en uforpliktende samtale