Nettbutikk søkemotoroptimalisering som gir raske resultater - enkel case study

I slutten av april 2020 begynte en ny nettbutikk hos oss, for å optimaliseres for Google. Etter en ukes tid med analyser og forberedelser bygde vi litt om på den helt nye nettbutikken, og fant hvilke søkefraser de burde jobbe for å rangere godt på for å få kunder. Nå viser resultatene seg fra god nettbutikk SEO:

Fra å ikke være på topp 100 (altså de 10 første sidene i Google) så har det sakte men sikkert beveget seg i riktig retning. Hele tiden har vi jobbet med nettbutikken som var nystartet, og hele tiden i godt samarbeid med eierne. De har utført de endringene vi har anbefalt, og vi har også jobbet mye med nettbutikken. 

Søkefrasen som vi her viser grafen fra er en av de absolutt viktigste for denne kunden, da den både har høy kjøps-sannsynlighet (de som bruker søkefrasen er på jakt etter å kjøpe) samt at det er den søkefrasen som har absolutt flest søk per måned i gjennomsnitt. 

Derfor er det ekstra gøy for både dem og oss at det nå skjer store ting. Så det tok oss omtrent 3 uker å gå fra "helt usynlig" til å bli synlig. 

Vi ser allerede på statistikken og i Google Search Console at dette gir trafikk. Målet er at dette skal gi butikk (salg). Mange salg!

Så hva gjorde vi for å søkemotoroptimalisere nettbutikken?

Det første vi gjorde var å bygge om strukturen til å bli slik vi anbefaler den. I kortversjon handler det om å ha god struktur på innholdet, riktig type og mengde innhold på de ulike sidene, en URL struktur som vi vet Google liker, samt rett type internlinker. 

Videre hjalp vi nettbutikk-eierne med å optimalisere nettbutikken for bedre navigering, som også vil gi økt salg. 

Videre har vi hjulpet kunden med å få på plass fundamentalt viktige linker (fra eksterne sider), merkevarelinker og også andre typer linker. Til slutt har vi begynt med noen veldig få "power linker". Dette er linker som har god relevans og erfaringsmessig hjelper godt til med rangeringer.

Dette er alt gjort på en god og sunn måte som vi vet at Google vi elske, ikke bare på kort sikt, men på lang sikt. Samtidig lærer vi kunden vår opp til å håndtere en del av dette selv, slik at vi vet at dette vil fungere for dem i lang tid. 

Få hjelp med nettbutikk SEO du også

Tidligere i dag hadde jeg en lang samtale med noen andre nettbutikkeiere som slet veldig med å få sin nettbutikk synlig i Google. De hadde tilgang til mange typer SEO verktøy, også relativt kostbare løsninger som SEMrush. Men de fikk det ikke til og har egentlig gitt opp. I løpet av samtalen viste jeg dem mange ting de kan gjøre for å gjøre bedre SEO selv, men samtidig vet jeg at dette er veldig vanskelig å få helt rett. 

Derfor tilbød jeg dem at de kunne leie inn mitt SEO byrå - for å få på plass "prikken over i'en". For det er den mange mangler. De vet at de bør skrive innhold, og de vet at de må ha med en søkefrase (nøkkelord). Men det vet ikke helt HVORDAN. 

nettbutikk søkemotoroptimaliseringVed å leie meg inn som SEO rådgiver eller SEO konsulent så vil du slippe all gjettingen. Du vil få svært klare oppgaver og råd, og sammen vil vi jobbe for at din nettbutikk skal bli synlig - raskt!

Så ta kontakt med meg når du ønsker en spesialist som vet hva som skal til får å gjøre din nettbutikk synlig i Google - og tiltrekke deg flere kunder - helt automatisk. 

Mvh Preben Sangvik - SEO spesialist

telefon 90192708 - [email protected]Publisert/ published: 04-06-2020
Preben Sangvik jobber med digital markedsføring

Preben Sangvik, digital markedsføring

I mer enn 17 år har Preben hjulpet bedrifter innen digital markedsføring, og er spesialist på fagområdet som kalles søkemotoroptimalisering.

I forbindelse med interesse for salg på nett fullførte han en bachelorgrad i entreprenørskap og ehandel i 2005, med toppresultater. Siden har han jobbet som konsulent, fagleder og ekspert på synlighet i Google for både nettbutikker, ordinære bedrifter og spesialiserte online tjenester.

Han har holdt flere kurs om søkemotoroptimalisering og har skrevet to bøker om faget på engelsk.

Ønsker du hjelp med SEO så ta kontakt på [email protected] og/ eller telefon 90192708

Få en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg med synlighet i Google.

Fyll inn skjemaet her, send epost til [email protected] eller ring direkte på 90192708

  • Få en uforpliktende samtale